Archiv článků

27.11.2009 15:53

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Ingredience:   800 g kančí kýty, 50 g slaniny, 1 velká cibule, 3 lžíce šípkové zavařeniny, 1 citron, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku, červené víno, olej, divoké koření, jalovec, cukr, sůl Příprava:   Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny...
27.11.2009 15:53

Kančí guláš na víně

Ingredience:   · 750 g kančí kýty · 200 g cibule · 100 g slaniny · 500 ml červeného vína · 4 lžíce rajského protlaku · 3 lžíce rybízové marmelády · 2 lžíce cukru · 2 lžíce mleté papriky · 20 g hladké mouky · lžíce octa · vývar na podlití (bujón) · 1 bobkový list · pár kuliček...
27.11.2009 15:52

Kančí biftečky

Ingredience:   kančí kýta pepř trošku másla olej   Příprava:   Kýtu nakrájíme na plátky, pěstí trochu umačkáme, opepříme a vložíme na rozpálenou pánvičku s olejem. Pečeme z každé strany tak dlouho, dokud se neobjeví na mase krev (pokud je tam necháme déle, tak nebude maso...
27.11.2009 15:51

Divočák na pivě se zelím

Ingredience:   200 g kančího masa 200 g anglické slaniny 500 g kysaného zelí 250 ml zakysané smetany cibule 8 listů zelí 100 g másla 500 ml světlého piva 100 g sádla 5 stroužků česneku mrkev petržel půl celeru divoké koření celý pepř sůl   Příprava:   Na sádle...
27.11.2009 15:50

Černá zvěřina na česneku

Ingredience:   1,5 kg zvěřiny, 4 stružky česneku, 150 g slaniny, 100 g másla, 1 lžíce octa, 1/4 l kyselé smetany, sůl   Příprava:   Zvěřina (nejlépe z kýty) se protká hustě na nudličky nakrájenou slaninou a česnekem. Zbylou slaninu a máslo dáme rozehřát a na něj vložíme proslaněnou...
27.11.2009 15:05

Pečený bažant na mandarinkách

Ingredience:   očištěný a odleželý bažant mandarinky 100 ml šťávy z mandarinek 50 g másla cibule 50 ml brandy 100 ml smetany sůl pepř hřebíček Příprava:   Z dobře očištěných mandarinek ostrouháme kůru a spolu s hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme....
27.11.2009 15:03

Bažant po staročesku

Ingredience:   1 bažant slanina 100 g rozinek 100 ml kysané smetany lžíce cukru 200 ml tmavého piva 100 ml brandy lžíce másla 2 lžíce vlašských ořechů sůl   Příprava:   Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Vložíme ho na rozpuštěné máslo do pekáče a pečeme za...
27.11.2009 15:02

Bažant po jihočesku

Ingredience:   bažant 100 g slaniny 150 g tuku 200 g žampiónů 1 cibule nové koření bobkový list pepř sůl   Příprava:   Bažanta vykucháme a očistíme, protkneme jej polovičním množství slaniny, zbytek osmahneme s nakrájenou cibulí. Ochutíme kořením, podle chuti opepříme a...
27.11.2009 15:02

Bažant po myslivecku

Ingredience:   1 mladý bažant, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 100g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 1/8l bílého vína, 1/8l vývaru, 250g čerstvých hub, 4 lžíce másla, 150g malých cibulek, 1 lžička solamylu, 4 lžíce smetany Příprava:   Bažanta potřeme solí a pepřem, obložíme anglickou...
27.11.2009 15:00

Bažant po italsku

Ingredience:   · 1 bažant · 150 g anglické slaniny · tuk · 500 g kysaného zelí · 200 ml červeného vína · smetana · sůl · 2 lžíce hladké mouky · 1 lžička hořčice · drůbeží vývar (bujón)   Příprava:   Bažanta očistíme, omyjeme, osolíme a protkneme anglickou slaninou. Dáme do...

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode