Pečený bažant na mandarinkách

27.11.2009 15:05

Ingredience:
 

očištěný a odleželý bažant
mandarinky
100 ml šťávy z mandarinek
50 g másla
cibule
50 ml brandy
100 ml smetany
sůl
pepř
hřebíček

Příprava:
 

Z dobře očištěných mandarinek ostrouháme kůru a spolu s hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi vložíme do bažanta a zbytkem jej potřeme. Do bažanta vložíme ještě několik dílků odpeckovaných mandarinek.

Bažanta opečeme po všech stranách na másle. Přidáme drobně nakrájené cibulky, sůl, pepř, mandarinkovou šťávu a za občasného podlévání dusíme doměkka. Upečeného bažanta vyjmeme, do šťávy nalijeme brandy, které předtím ohřejeme a zapálíme. Pak přilijeme smetanu, pár dílků mandarinek a vše prohřejeme. Naporcujeme a na talíři podlijeme omáčkou.
 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode