Bažant po italsku

27.11.2009 15:00

Ingredience:
 

· 1 bažant
· 150 g anglické slaniny
· tuk
· 500 g kysaného zelí
· 200 ml červeného vína
· smetana
· sůl
· 2 lžíce hladké mouky
· 1 lžička hořčice
· drůbeží vývar (bujón)
 

Příprava:
 

Bažanta očistíme, omyjeme, osolíme a protkneme anglickou slaninou. Dáme do pekáče, potřeme rozpuštěným tukem, podlijeme vývarem a pečeme. Před dopečením přidáme kysané zelí, které jsme podusili s vývarem, přilijeme červené víno a dopečeme. Upečeného bažanta rozčtvrtíme a uložíme na mísu. Zelí zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali trochu mouky a lžičku hořčice. Chvíli podusíme a přidáme k masu.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode