Kančí na smetaně

27.11.2009 15:55

Ingredience:
 

500 - 1000g kančí kýty, plece nebo hřbetu
1 lžíce sádla
1 cibule
1 česnek
10dkg anglické slaniny
2-3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
7 kuliček celého pepře
1 špetka tymiánu
1 lžička vegety
1 kostka masoxu
2 lžíce octa
1 šlehačka
 

Příprava:
 

Pečící mísu vytřeme trochou sádla a položíme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a anglickou slaninu. Prošpekované maso anglickou slnaninou vložíme do připravené mísy. Zalijeme přibližne 1/4 litrem vody a přidáme koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, vegeta, masox a ocet). Vložíme do pečící trouby a pečeme přibližně 2 hodiny pod pokličkou na 200°C. Jakmile je maso dostatečně měkké přidáme šlehačku a necháme ještě mírně dopéct. Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode