Kančí guláš na víně

27.11.2009 15:53

Ingredience:
 

· 750 g kančí kýty
· 200 g cibule
· 100 g slaniny
· 500 ml červeného vína
· 4 lžíce rajského protlaku
· 3 lžíce rybízové marmelády
· 2 lžíce cukru
· 2 lžíce mleté papriky
· 20 g hladké mouky
· lžíce octa
· vývar na podlití (bujón)
· 1 bobkový list
· pár kuliček nového koření
· drcený kmín
· mletý pepř
· sůl
 

Příprava:
 

Maso očistíme, omyjeme, osušíme lehce do papírových kuchyňských utěrek a poté ho nakrájíme na kostky a osolíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, v hrnci ji rozpustíme a orestujeme na ní jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Potom do hrnce přidáme kostky masa, cukr a za stálého míchání maso ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo.
Pak maso zaprášíme mletou paprikou, přidáme bobkový list, nové koření, kmín, pepř, ocet, rajčatový protlak a za stálého podlévání vodou a občasného promíchání dusíme maso téměř doměkka. Potom odkryjeme, necháme vyvařit všechnu tekutinu, zbylý výpek s tukem zaprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmahneme.
Přidáme marmeládu, víno, trochu vývaru (stačí z kostky), rozmícháme a dále vaříme asi 20 minut. Maso musí být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá.
 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode