Archiv článků

11.12.2009 12:36

Jelen Vašek

  JELEN VAŠEK 7 J. Med. Jelen Vašek byl nalezenec odkojený lidmi, V parku, v malém oploceném prostoru, byl součástí koutku přírody spolu s několika dalšími zvířaty, chovanými v zajetí. Nejvíce znal děti předškolního a školního veku, které do koutku přírody vodili rodiče i učitelky z...
11.12.2009 12:32

Náhoda nebo štěstí

  Náhoda nebo štěstí  Myslivost 6 Pavel IVAN Ohlásil se konec září a s ním přírodu ovládlo babí léto. Probíhala doba lovu holé srnčí zvěře - to znamená nevodících srn a průběrných srnčat. Tyto dny mě natolik uchvacují, že každou volnou chvíli se pohybuji honitbou a hltám plnými doušky tu...
11.12.2009 12:28

Myslivci a veřejnost

  Myslivci a veřejnost – jak zlepšit mínění o nás? Myslivost 12/2009, str. 65 Ing. Petr SMUTNÝ, Doc. Ing. Jiří KAMLER, Ph.D Motto:„První z lidských věcí je výchova. Neboť počne-li kdo správně nějakou věc, ať jakoukoli, je pravděpodobné, že bude též správně ukončena. Neboť jaké kdo zaseje...
11.12.2009 12:27

Srnčí zvěř

  Etologické a sociální aspekty podzimních a zimních tlup srnčí zvěře   Myslivost 12/2009, str. 30 Pavel SCHERER Srnčí zvěř jako původní obyvatel houštin a lesů si našla v souvislosti se zaváděním velkoplošného polního hospodářství příznivé životní podmínky v rozsáhlých oblastech polí,...
11.12.2009 12:22

Myslivci a veřejnost

  Myslivci a veřejnost – jak zlepšit mínění o nás?  Myslivost 12/2009, str. 65 Ing. Petr SMUTNÝ, Doc. Ing. Jiří KAMLER, Ph.D Motto:„První z lidských věcí je výchova. Neboť počne-li kdo správně nějakou věc, ať jakoukoli, je pravděpodobné, že bude též správně ukončena. Neboť jaké kdo...
27.11.2009 16:00

Zvěřinový guláš

Ingredience:   750 g srnčí jelení daňčí nebo kančí zvěřiny (maso z plece) 100 g slaniny 200 g cibule sůl 10 g mleté sladké papriky trochu kmínu pepř majoránka 1 bobkový list 2 stroužky česneku lžíce octa voda na podlévání 20 g hladké mouky 1 l vývaru z kostky nebo z kostky...
27.11.2009 15:59

Pečené kančí na česneku

Ingredience:   600 g kančí kýty 100 g uzené slaniny sůl 4 stroužky česneku mletý černý pepř 1 lžíce octa 300 ml vývaru (bujón) 200 ml sladké smetany Příprava:   Maso omyjeme, odblaníme, prošpikujeme proužky slaniny a česneku, osolíme a opepříme. Zbytek slaniny rozškvaříme a opečeme...
27.11.2009 15:58

Maďarské pikantní plátky z divočáka

Ingredience:   cca 1 kg vykostěné kotlety z divočáka, sůl, mletý pepř, česnek, mléko, 1 lžíce mleté papriky, 10 lžic polohrubé mouky, špetka tymiánu, olej na smažení   Příprava:   Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a silně potřeme rozmačkaným česnekem. Naskládáme do...
27.11.2009 15:55

Kančí na smetaně

Ingredience:   500 - 1000g kančí kýty, plece nebo hřbetu 1 lžíce sádla 1 cibule 1 česnek 10dkg anglické slaniny 2-3 bobkové listy 5 kuliček nového koření 7 kuliček celého pepře 1 špetka tymiánu 1 lžička vegety 1 kostka masoxu 2 lžíce octa 1 šlehačka   Příprava:   Pečící...
27.11.2009 15:54

Kančí medailonky s ovocem

Ingredience:   kančí kýta, červené víno, anglická slanina, máslo, pomeranč, míchaný ovocný kompot, med, olej, solamyl, sušený tymián, čerstvě drcený pepř, sůl   Příprava:   Promícháním červeného vína, tymiánu, soli a pepře připravíme marinádu. Kýtu z divočáka očistíme a omyjeme....

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode